Bookshop
/
Suche im Gesamtkatalog
/
Rezensionen
/
Newsletter

 
24,90 €/49,80 SFr
ISBN 978-90-489-0004-6
56 Seiten
Niederländisch
Gebundene Ausgabe
78 g
20 x 27 cm
Erscheinungsdatum: 13.10.2008

Auch als E-Book erhältlich:

Bitte beachten Sie, dass E-Books nicht ausdruckbar sind.
Preis: 6,22 €
PDF (1,9 MB):
 

Shaker Media NL

Herinneringen aan jou

Sterrenkinderen- Gedenkboek

von  Klara Lenzen

In 2005 werd de dochter van schrijfster Klara Lezen na een volkomen normale zwangerschap twee dagen voor de verwachte geboortedatum dood geboren. Met de jaren verbleekten de herinneringen aan Stella ongewild steeds meer. Des te dankbaarder was ze voor elke foto die ze toendertijd van en met haar gemaakt had, voor elke brief die ze in haar rouw schreef en voor elk gedicht dat haar pijn in woorden weergaf.

In deze verdrietige tijd zocht ze tevergeefs naar een bock waarin ze al haar gedachten en herinneringen koesteren kon - om haar geliefde sterrenkind te gedenken. Bij gebrek aan beter kocht ze een fotoalbum waarin ze al deze herinneringen samenvoegde. Ondanks alle moeite om het op de juiste manier in te vullen en te verfraaien was ze nooit gelukkig met de kale pagina's van dit album. Heimelijk wenste ze iets waardigere voor haar mooie meisje.

Nog tijdens het schrijven van haar eerste publicatie: "Tief im Herzen und fest an der Hand" - "Diep in het hart en vast aan de hand" (Duitse uitgave), bloeide het idee op om zelf zo'n gedenkboek te ontwerpen, precies zoals ze het zich toendertijd gewenst had: zo gezegd, zo gedaan!

Het hardcover-boek: "Herinneringen aan jou" biedt de gelegenheid voor een individueel gedenkboek, voor elk sterrenkind. Tekeningen, foto's, gedichten en scrapbook-elementen vormen de basis. "Herinneringen aan jou" werd mede samengesteld door getalenteerde mensen die Klara Lenzen in de ontwikkeling van haar boek heeft ontmoet. Allen die bij dit project betrokken waren, zijn op enigerlei wijze persoonlijk getroffen door het verlies van een kind, direct of indirect Net als Klara Lenzens eerste bock is ook dit herinneringsbock geschreven door lotgenoten voor lotgenoten.

Het boek wil niet alleen de verweesde ouders van sterrenkinderen tot steun zijn. Her is als hulpmiddel bij verliesverwerking ook zeer geschikt voor professionele instellingen als verloskundepraktijken, kraamhotels, kraamzorgpraktijken, ziekenhuizen en uitvaatverzorgers. Bijvoorbeeld door "Herinneringen aan jou" als waardevol geschenk aan te bieden.


Schlagwörter: 
Sterrenkinderen; Doodgeboren

»